Michael van Gerwen over vriend Vincent van der Voort: 'Ik vind het verschrikkelijk om hem zo te zien'
Michael van Gerwen schudt zijn vriend en collega-darter Vincent van der Voort de hand na de 6-1 zege tijdens de Dutch Darts Masters. ©Kelly Deckers/PDC

Michael van Gerwen over vriend Vincent van der Voort: 'Ik vind het verschrikkelijk om hem zo te zien'

Damian Vlottes • 12:30, 29-01-2024

Michael van Gerwen en Vincent van der Voort zijn goede vrienden en dartcollega's. Maar vrijdagavond waren ze tegenstanders. Eigenlijk precies op het verkeerde moment voor Van der Voort, die zelfvertrouwen aan het kweken is om zijn prestaties aan het dartbord snel te verbeteren. Van Gerwen en Van der Voort over hun vriendschap en de adviezen die ze elkaar geven.

Van der Voort kon z'n ogen bijna niet geloven toen hij de loting voor de Dutch Darts Masters zag. Hij moest uitgerekend tegen zijn vriend Van Gerwen. “We hebben donderdag nog een heel gesprek gehad met elkaar. Ik zei allemaal dingen tegen hem waarvan ik vind dat hij ze moet veranderen of beter moet doen. We sparden ook samen en ’s avonds loot je elkaar", lacht Van der Voort tegen deze site.

Van Gerwen: 'We gaan hier samen iets aan doen'

Van Gerwen liet geen spaan heel van Van der Voort. Hij won met 6-1 en schakelde zo zijn vriend meteen uit. Hij zag dat het weer moeilijk ging bij zijn tegenstander. "Ik vind het verschrikkelijk om hem zo te zien", zegt Van Gerwen tegen deze site. "Maar je moet ook de realiteit onder ogen zien. Het gaat heel moeizaam bij hem. Het is ook aan ons om hier samen iets aan te doen. Maar dat komt wel, het jaar is nog lang.”

'Je moet eigenlijk trots op hem zijn'

Ze gaan dus samen proberen om Van der Voort er weer bovenop te helpen. “Vincent is natuurlijk mijn maat, maar niks loopt bij hem. Hij heeft al moeite om überhaupt zijn pijlen recht in het bord te krijgen", is Van Gerwen eerlijk. "Dan moet je eigenlijk gewoon trots op hem zijn dat hij alsnog alle wil en moed heeft verzameld om er gewoon het beste van te maken. Dat tekent ook zijn winnaarsmentaliteit.”

Tourkaart verdedigen en WK darts halen

Van der Voort begint half februari aan het nieuwe PDC-seizoen. Een belangrijk jaar, want hij moet zijn tourkaart verdedigen en dus eigenlijk in de top-64 van de wereld staan na het WK darts in december/januari. Sowieso is het ook een doel om weer op het WK darts te staan, nadat hij afgelopen editie miste. Om nog even los te gooien, wilde hij graag met z'n zoon meedoen aan de Dutch Open. Maar dat mocht niet van de PDC.