Michael van Gerwen pijnigt boezemvriend Vincent van der Voort op Dutch Darts Masters
De vrienden Michael van Gerwen en Vincent van der Voort / Getty Images

Michael van Gerwen pijnigt boezemvriend Vincent van der Voort op Dutch Darts Masters

Emiel Versteeg • 23:01, 26-01-2024 / Laatste Update: 23:41, 26-01-2024

Michael van Gerwen heeft in de eerste ronde van de TOTO Dutch Darts Masters op koelbloedige wijze afgerekend met boezemvriend Vincent van der Voort.

Van Gerwen begon goed aan het duel en stond na drie legs op een 3-0 voorsprong. Van der Voort pakte vervolgens de vierde leg, maar dit was niet de start van een sensationele comeback: Michael van Gerwen won met 6-1 van Vincent van der Voort. 

Vooraf stelde Van Gerwen het al jammer te vinden dat hij uitgerekend aan Van der Voort was gekoppeld. "Maar het is wat het is. We zijn allebei professionals. We moeten hier gewoon goed mee omgaan. Ik wil het toernooi winnen, dus moet ik hem gewoon verslaan. Ondanks dat het mijn beste vriend is.” En dat deed Mighty Mike dus ook, waarna hij zijn kameraad vriendelijk de hand schudde. 

Clash met Raymond van Barneveld

Naast Van Gerwen staan er zaterdag vijf Nederlanders in de kwartfinales. Ook Raymond van Barneveld, Danny Noppert, Gian van Veen en Kevin Doets wonnen hun partijen. 

Van Gerwen mag zich opmaken voor de kraker tegen Van Barneveld, die in een spannende wedstrijd afrekende met Rob Cross. De winnaar van die partij gaat het opnemen tegen Noppert of Van Veen. We zien dus gegarandeerd een Nederlander in de finale.