Michael van Gerwen over zwaarste Premier League Darts in jaren: 'Ik ben nog steeds de te kloppen man'
De acht darters die meedoen aan de Premier League of Darts: v.l.n.r.: Peter Wright, Rob Cross, Nathan Aspinall, Luke Humphries, Michael van Gerwen, Michael Smith, Gerwyn Price en Luke Littler. ©AFP

Michael van Gerwen over zwaarste Premier League Darts in jaren: 'Ik ben nog steeds de te kloppen man'

10:15, 01-02-2024 / Laatste Update: 08:42, 02-02-2024

De Premier League of Darts is donderdagavond 1 februari begonnen en gezien de namen die de komende zeventien weken het toernooi gooien, is dit de sterkste line-up in jaren. Dat beaamde Michael van Gerwen, Nederlands' beste darter, voorafgaand aan de start in Cardiff en bleek ook al de eerste avond.

Met debutanten als Luke Humphries en Luke Litter en 'oudgedienden' als Gerwyn Price en Michael Smith is het smullen geblazen voor de dartfans. De beste namen doen mee aan de Premier League Darts. Daarom wordt het volgens Van Gerwen ook een van de zwaarste Premier Leagues in jaren. "Het worden zeventien zware weken", zei Mighty Mike. "Iedereen kijkt uit naar deze editie, omdat er zoveel sterke namen meedoen."

Loading...

'Het is niet makkelijk'

Hij ziet zichzelf nog steeds als de te kloppen man, vertelde hij vooraf. "Vraag maar aan iedere darter wie ze het liefst willen verslaan. Dit wordt al mijn twaalfde Premier League en ik doe het best aardig (hij won het toernooi al zeven keer, red.). Ik ben nog steeds de man to beat. In de Premier League moet je elke week op het hoogste niveau presteren. Je kunt je bijna geen fout permitteren. Je krijgt te maken met teleurstellingen én hoogtepunten. En je moet ook nog eens veel reizen. Het is niet makkelijk om daarmee om te gaan. Maar mij gaat het al jaren goed af."

Toch zijn er ook zorgen om de vorm bij Van Gerwen, die al een jaar of twee niet op de toppen van zijn kunnen speelt. "Soms heb je goede jaren, soms heb je slechte jaren. Zo gaat het nou eenmaal in het darten. Ik probeer daar zo goed mogelijk mee om te gaan."

Peter Wright schrikt van line-up

Peter Wright, een van die oudgedienden die ook al jaren meedraait, 'schrok' ook van de line-up van de Premier League. "Dit is zeker een van de moeilijkste Premier Leagues waar ik ooit aan heb meegedaan." Wright heeft mentaal een reset gemaakt na het teleurstellende WK darts en de maanden daarvoor in 2023. "Ik ga aan de Premier League beginnen alsof het mijn eerste is. Ik heb mentaal stappen gemaakt en ik hoop dat zich dat uitbetaalt. Vasthouden aan één setje pijlen zou ook goed zijn", knipoogde Wright.