Van Gerwen tegen Clayton in finale Premier League of Darts: MvG op zoek naar 4e titel
i

Steve Welsh/PDC

Van Gerwen tegen Clayton in finale Premier League of Darts: MvG op zoek naar 4e titel

Rick Kraaijeveld • 01:02, 22-04-2022 / Laatste Update: 08:11, 08-01-2024

James Wade tegen Michael van Gerwen was de 2e halve finale van de 11e speeldag van de Premier League of Darts. Wade won zijn kwartfinale met 6-5, terwijl van Gerwen die met 6-3 won. Samen mochten zij uitvechten wie het zou gaan opnemen tegen Jonny Clayton in de finale.

Van Gerwen pakte aan het begin gelijk de break, waardoor het initiatief van de wedstrijd in handen van de Nederlander lag. Wade gaf hem aardig cadeau, want na 6 beurten was hij nog niet uit. Daarna gaf Van Gerwen zijn eigen leg meteen weer weg, door 2 keer de dubbel 20 te missen. Wade ging naar zijn favoriet dubbel 12 en trok de score gelijk.

Eigen legs cruciaal

Het devies voor de wedstrijd was al gauw duidelijk: sterk zijn in je eigen legs. De 3e leg werd namelijk gewonnen door MvG waardoor elke leg tot dan toe een break was. In de 4e leg werden er bijna 3 beurten gemist op de dubbels. Van Gerwen trok uiteindelijk die leg naar zichzelf toe, waardoor hij de 1e eigen leg hield.

Het Wade-effect

Net zoals bij de 1e wedstrijd van de donderdagavond van Wade, trok hij zijn tegenstander mee in zijn tempo en niveau. Van Gerwen was minder venijnig dan in zijn 1e partij, waardoor er veel missers waren aan beide kanten. De versnelling van The Green Machine bleef uit, maar toch kon hij uitlopen naar 4-2.

Wade haakt af

Wade kon het uiteindelijk niet meer opbrengen en ging dalen in zijn gemiddelde, Van Gerwen deed dit niet. Hij trok de legs naar zich toe en ging met 3-5 op zoek naar de laatste leg. Hiervoor moest hij Wade breken, iets wat al 4 legs niet meer gebeurd was. Dit deed hij door 95 uit te gooien. Hierdoor zal Van Gerwen tegen Clayton de finale afwerken in Aberdeen.