Nordic Darts Masters | Peter Wright faalt, andere Scandinaviërs liggen eruit tegen PDC-toppers
Dimitri Van den Bergh © Getty Images

Nordic Darts Masters | Peter Wright faalt, andere Scandinaviërs liggen eruit tegen PDC-toppers

23:50, 07-06-2024 / Laatste Update: 23:56, 07-06-2024

Dit weekend vindt het dartstoernooi Nordic Darts Masters plaats in Kopenhagen, Denemarken. Geen Nederlanders aan de oche in dit World Series-evenement, maar wel andere toppers.

Michael van Gerwen heeft afgezegd voor het toernooi, waarin acht toppers van de bond PDC worden gekoppeld aan acht spelers uit de regio, Scandinavië in dit geval. Van Gerwen wordt vervangen door Stephen Bunting. Luke Littler laat ook verstek gaan. De PDC meldt op hun website dat 'Littler niet in de Deense hoofdstad aanwezig zal zijn vanwege familieverplichtingen'.

Wie toch een Nederlands tintje verlangt, kan zijn pijlen richten op Jeffrey de Graaf. De in Den Helder geboren darter komt tegenwoordig uit namens Zweden.

Peter Wright faalt

In zeven van de acht partijen op de openingsdag wonnen de PDC-toppers van de regionale helden. Alleen Peter Wright bleef steken in de eerste ronde. Dat past wel bij de vorm waarin hij al een tijdje verkeert: hij wisselt vaker van pijlen dan dat hij duels wint. Johan Engstrom, de nummer 135 van de PDC Order of Merit, verraste Snakebite.

Geen Luke Littler: PDC maakt namen bekend voor Nordic Darts Masters

20 maart 2024, 15:22

De PDC heeft de acht namen bekend gemaakt voor de Nordic Darts Masters op 7 en 8 juni in Kopenhagen. Het volledige speelveld is nog niet bekend, want nog vijf darters uit Noord-Europa zullen worden toegevoegd aan de drie spelers die al zeker zijn van het toernooi. Wat opvalt is dat Luke Littler er niet bij zal zijn in Denemarken.

Speelschema en uitslagen Nordic Darts Masters

Het toernooi begint vrijdag om 19.00 uur en wordt gestreamd op Viaplay. Het gaat om best of 11 legs, dus 6 legs is genoeg om te winnen.

Dimitri Van den Bergh 6-3 Dennis Nilsson

Nathan Aspinall 6-2 Marko Kantele

Gerwyn Price 6-2 Madars Razma

Stephen Bunting 6-5 Daniel Larsson

Johan Engstrom 6-5 Peter Wright

Michael Smith 6-1 Paavo Myller

Rob Cross 6-4 Jeffrey de Graaf

Luke Humphries 6-0 Benjamin Drue Reus