Geen Luke Littler: PDC maakt namen bekend voor Nordic Darts Masters
Luke Littler zal niet in actie komen in Kopenhagen © PDC Darts

Geen Luke Littler: PDC maakt namen bekend voor Nordic Darts Masters

15:22, 20-03-2024 / Laatste Update: 15:23, 20-03-2024

De PDC heeft de acht namen bekend gemaakt voor de Nordic Darts Masters op 7 en 8 juni in Kopenhagen. Het volledige speelveld is nog niet bekend, want nog vijf darters uit Noord-Europa zullen worden toegevoegd aan de drie spelers die al zeker zijn van het toernooi. Wat opvalt is dat Luke Littler er niet bij zal zijn in Denemarken.

Als je het over darten hebt dan heb je het de laatste tijd over Littler. De tienersensatie haalde de finale van het WK en won bij zijn debuut op de Pro Tour, Euro Tour en de World Series of Darts. Toch probeert de PDC hem, zo ver dat kan, uit de wind te houden.

Familieverplichtingen

De PDC meldt op hun website dat 'Littler niet in de Deense hoofdstad aanwezig zal zijn vanwege familieverplichtingen'. Tijdens zijn debuut in Bahrein bij de World Series won hij gelijk het toernooi en gooide hij een negendarter.

Bekende namen

Verder kiest de PDC wel voor de bekende namen. Op Littler na doet de gehele Premier League mee aan de Nordic Darts Masters. In plaats van de jonge Engelsman wordt UK Open-winnaar Dimitri van den Bergh toegevoegd aan het zevental. De drie Noorderlijke spelers die zeker zijn van deelname zijn Benjamin Drue Reus, Madars Razma en Zweedse-Nederlander Jeffrey de Graaf.