Raymond van Barneveld is back! Aankomend weekend op Euro Tour 3 met 7 landgenoten
i

ANP

Raymond van Barneveld is back! Aankomend weekend op Euro Tour 3 met 7 landgenoten

Pim Huberts • 12:02, 13-04-2022 / Laatste Update: 07:38, 08-01-2024

Raymond van Barneveld is terug op de Euro Tour! De Haagse darter speelt dit weekend zijn eerste Euro Tour-toernooitje sinds hij begin 2020 met pensioen ging (waar hij dus weer snel op terug kwam). In München wordt de German Darts Grand Prix gehouden, beter bekend als Euro Tour 3.

De winnaar van het vorige Euro Tour-toernooi, Michael van Gerwen en dus Barney worden vergezeld door nog eens 6 landgenoten. Hieronder lees je wie.

Nederlandse deelnemers German Darts Grand Prix (Euro Tour 3)

Michael van Gerwen

Dirk van Duijvenbode

Berry van Peer

Jermaine Wattimena

Raymond van Barneveld

Vincent van der Voort

Jeffrey de Zwaan

Wesley Plaisier

Berry van Peer

Van Gerwen en Dirk van Duijvenbode plaatsten zich via een top 16-positie op de Pro Tour Order of Merit, terwijl de rest van de darters een kwalificatietoernooitje moest spelen. Berry van Peer, die jongen die een paar jaar geleden nog erg last had van darteritus, maakt in München zijn debuut op de Euro Tour.

Prijzengeld

De winnaar van de German Darts Grand Prix kan bijna 30.000 euro op zijn bankrekening schrijven (en op de wereldranglijst van prijzengeld). De verliezend finalist krijgt ruim 12.000 euro aan prijzengeld. De darters die het beste presteren op de Euro Tour-toernooien kwalificeren zich voor het EK darts van 27-30 oktober.