Trieste aftocht Michael van Gerwen en Danny Noppert tegen genadeloos België op World Cup of Darts
Michael van Gerwen en Danny Noppert vlogen al meteen uit de World Cup of Darts tegen België. ©PDC Darts

Trieste aftocht Michael van Gerwen en Danny Noppert tegen genadeloos België op World Cup of Darts

22:24, 29-06-2024 / Laatste Update: 23:01, 29-06-2024

Voor de Nederlandse darters Michael van Gerwen en Danny Noppert duurde de World Cup of Darts maar tien legs. Ze werden vernederd door België, dat met Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh met liefst 8-2 won.

Nadat beide landen waren opgekomen (de Belgen onder begeleiding van 'I Won't Back Down' van Tom Petty, Oranje koos 'Sex On Fire' van Kings of Leon) waren Dimi en Kim aanvankelijk de sterkste. De Vlaamse vrienden (die juist sinds de World Cup of Darts 2023 openbaar rollenbollen van de ruzie met elkaar) braken Mike en Danny en wonnen ook hun eigen leg: 2-0.

Niveau gaat omhoog

Vervolgens ging aan beide kanten het niveau omhoog. Na twee twaalfdarters op rij, maar geen breaks, was het 3-1 voor de Belgen. In de vijfde leg kwam die break toch. Weer met een twaalfdarter, en een geweldige finish op bullseye door Huybrechts, liepen de Belgen uit naar 4-1. De eigen leg trokken ze comfortabel (vijftien pijlen) naar binnen: 5-1.

Comeback van Oranje?

Konden de Nederlanders, gekleed in een fel oranjekleurig shirt, nog iets doen om de Belgen bij te halen? Ze gingen de break in met een achterstand van 5-2. "Bij de Belgen zie ik wel echt een strijdplan", zei Martijn Kleermaker in de studio van Viaplay. "Ze maken meer contact met elkaar."

Een comeback zat er niet in. Het werd alleen maar erger voor het Dutch duo. Op 6-2 kwam er weer een break, na een gemiste dubbel twee bij Nederland. Huybrechts had de eer om de 8-2 binnen te prikken.

Kwartfinale

In de kwartfinale wacht Italië, dat Australië versloeg met 8-7. In 2022 wonnen de Aussies het toernooi nog. De Italianen treden aan met Massimo Dalla Rosa en Michele Turetta. Nederland blijft al sinds 2018 zonder beker op de World Cup. Sinds het afhaken van Raymond van Barneveld won Nederland het toernooi nooit meer.

Andere visie

De Nederlanders hadden na de nederlaag een andere visie op de partij. Van Gerwen vond dat winnen er wel in zat. Noppert berustte erin dat de Belgen een topavond hadden.

World Cup of Darts

De World Cup of Darts is het enige landentoernooi van de dartsbond PDC. In elk duel spelen twee duo's een koppelpartij. Dat houdt in dat er telkens partijen plaatsvinden waarbij speler A van land A aan de oche wordt opgevolgd door speler A van land B. Dan is speler B van land A aan de beurt, gevolgd door speler B van land B. Enzooorts. Bekijk in het artikel hieronder de uitslagen en nog meer uitleg

Uitslagen, stand en programma World Cup of Darts | Engeland wint de finale

29 juni 2024, 17:30

De World Cup of Darts is dit weekend in Frankfurt. Liefst veertig landen strijden om de eer en een mooie prijzenpot. Donderdag en vrijdag zijn de groepswedstrijden, vanaf zaterdag begint de knock-outfase. Check hier de uitslagen, de standen en de uitslagen van de World Cup of Darts.