Van Gerwen door naar de halve finale na een weergaloze wedstrijd tegen Gerwyn Price
i

Steve Welsh/PDC

Van Gerwen door naar de halve finale na een weergaloze wedstrijd tegen Gerwyn Price

Rick Kraaijeveld • 00:06, 22-04-2022 / Laatste Update: 10:53, 08-01-2024

Michael van Gerwen kon zich donderdagavond bij de Premier League of Darts weer revancheren na zijn 7-0-nederlaag van vorig weekend tegen Luke Humphries. Hij speelde tegen Gerwyn Price, die weer hersteld was van zijn blessure aan zijn hand. Na een stroeve start was Van Gerwen op stoom en kon hij niet meer bijgehouden worden.

De mannen hielden in de 1e 4 legs allebei hun eigen leg, terwijl The Green Machine toch ergens zou moeten gaan breken. Het niveau was goed, Michael van Gerwen haalde in de 4e leg een 13 darts-finish. In leg 6 deed hij daar een schepje bovenop: finishen met een 11-darter. Het bleek het startschot van een losgeslagen Mighty Mike. Hij brak Price in de 7e leg en ging in de welbekende versnelling die we van hem kennen, bij een 4-3-voorsprong.

Wat goed te maken

Hij gaf deze voorsprong ook niet meer weg, wat heet, in zijn laatste 4 legs ging het gas er nog verder op en kon Price hem echt niet meer bijhouden. Van Gerwen won uiteindelijk met 6-3. Het lijkt erop dat Van Gerwen wat goed wilde maken voor zichzelf, wie weet wat er verder nog gaat gebeuren op donderdagavond. Hij mag zich opmaken voor de halve finale tegen James Wade.

Gemiddeldes

Het gemiddelde was steeds in het voordeel van Van Gerwen. De eerste 6 legs waren gemiddeld 103 voor Van Gerwen. Vanaf leg 6 werd dat ineens 124 gemiddeld, wat bijna zijn eigen wereldrecord verbeterde. Rond de laatste leg had hij zelfs een wedstrijdgemiddelde van 107.