Waarom is Barney ook alweer teruggekeerd als darter?
i

Getty Images

Waarom is Barney ook alweer teruggekeerd als darter?

Brian Vesseur • 17:33, 09-02-2021 / Laatste Update: 06:02, 08-01-2024

Raymond van Barneveld staat as we speak op een (belangrijk) darttoernooi in Duitsland. Namelijk de Q-School, een kwalificatietoernooi waar je een Pro Tour-kaart kan winnen, die recht geeft op deelname aan de proftoernooien. Barney is dus terug, maar waarom ook alweer?

LEES OOK: De Q-School: hoe steekt dat in elkaar?

LEES OOK: Indrukwekkende Raymond van Barneveld bijna verzekerd van laatste fase Q-School

Op 23 september van afgelopen jaar maakte Van Barneveld wereldkundig dat-ie de pijltjes weer ging oppakken. "Ik mis het verschrikkelijk", zei hij tegen RTL7 Darts. "Doordat ik de afgelopen 2, 3 jaar niet mezelf ben geweest, neem je niet altijd de juiste beslissingen. Het spookt in je hoofd en je bent een nachtmerrie voor iedereen. Maar nu is dat anders. Ik heb er zin in en het kriebelt."

Dat zei hij dus in september van vorig jaar. Hij noemt de privéproblemen en stress als redenen om er ooit mee te stoppen. Dat 'gezeik', zoals zijn manager hem noemt, is verleden tijd. Want diezelfde manager zegt 1 dag nadat het bekend is dat Barney terugkeert als darter:

"Als hij van die superslechte en irritante interviews geeft met dat eeuwige gezeik over zijn diabetes, het vele reizen en dat hij dood wil, dan is dat de dag dat ik er meteen mee stop om hem te helpen. Hij moet positief blijven en deze kans met beide handen aangrijpen. En anders rot hij maar op."

Interview

Die terugkeer als darter maakt hij dus op de Q-School. In dit interview lees je alles over hoe Barney zich nu voelt en waarom zijn terugkeer een succes wordt.