Alcohol, uitgebreid juichen en geen mondkapjes: geen regels voor 67.000 fans bij Hongarije-Portugal
i

REUTERS

Alcohol, uitgebreid juichen en geen mondkapjes: geen regels voor 67.000 fans bij Hongarije-Portugal

Martijn Baars • 13:00, 15-06-2021 / Laatste Update: 17:15, 08-01-2024

Oude tijden zullen herleven tijdens het EK-duel tussen Hongarije en Portugal, dinsdagavond. De Puskás Arena in Boedapest zal met 67.000 fans namelijk volledig uitverkocht zijn.

Toen de coronapandemie de wereld in zijn greep kreeg, werd er eerst helemaal niet gevoetbald. Later gebeurde dat wel, maar dan in lege stadions. Inmiddels weten we ook in Nederland weer een beetje hoe het voelt om te voetballen met supporters die toekijken. In de Eredivisie waren er al een paar keer fans aanwezig, terwijl de tribunes ook bij de EK-duels in de Johan Cruijff Arena (deels) gevuld zijn. Zoals overigens ook in de andere speelsteden in Europa het geval is.

Alcohol, juichen en geen mondkapjes

Hongarije en Portugal beleven dinsdagavond (aftrap om 18.00 uur) echter een fraaie primeur. Zij spelen in Boedapest in een volledig uitverkocht stadion. De laatste keer dat er een stadion was uitverkocht voor een grote wedstrijd, was op 12 maart 2020. Dat was tijdens het Europa League-duel tussen Rangers FC en Bayer Leverkusen. Het is dus voor het eerst sinds de coronacrisis dat een stadion weer volledig gevuld is. Bovendien mogen alle fans gewoon alcohol drinken, elkaar omhelzen en uitgebreid juichen én zijn mondkapjes niet verplicht.