Christian Eriksen en de 6 medici die zijn leven redden mogen allemaal naar de EK-finale
i

Getty Images

Christian Eriksen en de 6 medici die zijn leven redden mogen allemaal naar de EK-finale

Martijn Baars • 19:09, 06-07-2021 / Laatste Update: 09:32, 07-01-2024

Kijk niet raar op als je zondagavond tijdens de EK-finale Christian Eriksen in beeld ziet. De UEFA heeft de Deense middenvelder uitgenodigd om de finale op Wembley te komen kijken. Niet alleen hij, ook de 6 medici die zijn leven redden op het veld tijdens Denemarken-Finland, mogen op de tribune zitten.

Het zou zomaar kunnen dat Denemarken in de finale staat, maar dan moeten ze woensdagavond wel in de halve finale winnen van Engeland. Wat een sprookje zou dat zijn. Eriksen kreeg in de eerste groepswedstrijd van de Denen tegen Finland een hartstilstand op het veld en werd met succes gereanimeerd.

Halve finale

Zwaar onder de indruk speelden zijn teamgenoten uren later de wedstrijd uit en verloren met 1-0. Het einde van het EK leek al in zicht voor Denemarken, maar wonder boven wonder herstelden de spelers zich knap van het drama en staan ze nu in de halve finale.

Strand

Als ze de finale halen, kan het dus zomaar zijn dat ze aangemoedigd worden door ploegmaat Eriksen op de tribune. Het is nog niet bekend of hij fysiek in staat is om op de uitnodiging in te gaan. Eriksen werd vorige week al wel op het strand gespot en gefotografeerd door een jongetje.