Daar is-ie eindelijk: dit is de eerste wedstrijd voor Björn Kuipers op het EK
i

Pro Shots

Daar is-ie eindelijk: dit is de eerste wedstrijd voor Björn Kuipers op het EK

Martijn Baars • 12:18, 15-06-2021 / Laatste Update: 04:20, 07-01-2024

Hij moest er even op wachten, maar ook scheidsrechter Björn Kuipers heeft zijn eerste wedstrijd op het EK toegewezen gekregen. De Nederlandse arbiter heeft in Groep B de leiding over Denemarken-België.

Aankomende donderdag (17 juni) is die wedstrijd in Kopenhagen. Kuipers moest even wachten, terwijl zijn Nederlandse collega Danny Makkelie zelfs al zijn tweede duel toegewezen heeft gekregen. Volgens collega-scheidsrechter Bas Nijhuis is dit juist alleen maar goed nieuws voor Kuipers. Makkelie fluit toevallig de andere wedstrijd in Groep B tussen Rusland en Finland.

Emotioneel

Het duel met België zal opnieuw een emotioneel treffen worden voor Denemarken. Zoals bekend werd de 1e wedstrijd opgeschrikt door het voorval rond Christian Eriksen. Zijn ploeggenoten bij de nationale ploeg treffen nu zijn ex-teamgenoten Jan Vertonghen en Toby Alderweireld en zijn huidige Internazionale-collega Romelu Lukaku.

Assistenten

Kuipers wordt geassisteerd door assistent-scheidsrechters Erwin Zeinstra en Sander van Roekel en VAR Pol van Boekel. Kuipers was op dit EK tot nu toe alleen nog maar 4e official geweest bij Engeland-Kroatië zaterdagmiddag.