Lesje verdedigen: Zweden parkeert de bus en houdt Spanje in bedwang

AFP

Martijn Baars • 00:57, 15-06-2021 / Laatste Update: 07:20, 07-01-2024

In de wedstrijd waar je het het minst verwachtte, is maandagavond de eerste 0-0 van het EK gevallen. Spanje domineerde in Sevilla tegen Zweden, maar kreeg de bal er maar niet in. De Zweden verdedigden als een team en hielden aanval na aanval tegen, zonder écht grote kansen weg te geven. Daarom bleef het verrassend bij 0-0.

Zelfs de invallers bij Spanje kregen het niet voor elkaar om voor een verschil te zorgen. Alvaro Morata miste in de eerste 70 minuten een aantal flinke kansen, maar ook zijn vervanger Gerard Moreno van Villarreal was niet veel beter. In de blessuretijd kopte hij van 3 meter op de benen van de Zweedse held: keeper Robin Olsen.

Check hier de bizarre stats van Spanje-Zweden

Balbezit, kansen, geen goals

Spanje had liefst 75 procent balbezit en voetbalde 16 kansen bij elkaar. Toch was het bijna eerder Zweden dat de score opende. Alexander Isak en Marcus Berg misten enorme counterkansen. Toch bleef het bij 0-0.

Slowakije aan kop

En daar is Slowakije heel blij mee, want dat land gaat na 1 van de 3 groepsduels AAN KOP in Groep E. De Slowaken verrasten de slappe Polen en wonnen met 2-1. Daardoor staan zij met 3 punten bovenaan in de poule, gevolgd door Spanje en Zweden die dus 0-0 speelden en 1 punt pakten. Polen staat nog op 0.