Nederlands commentaar zat? EK-wedstrijden zijn ook op deze 5 zenders te zien
i

Pro Shots

Nederlands commentaar zat? EK-wedstrijden zijn ook op deze 5 zenders te zien

Martijn Baars • 19:57, 14-06-2021 / Laatste Update: 04:32, 07-01-2024

Het EK is al een paar dagen onderweg, maar er wordt nu ook al geklaagd over het Nederlandse commentaar op NPO 1 of NPO 3. De Nederlandse commentatoren kunnen weinig goed doen soms, al kreeg de commentator bij Denemarken-Finland wél veel lof voor het verslaan van het drama rond Christian Eriksen. Maar wist je dat je voor de meeste duels ook bij andere zenders met andere commentatoren terecht kunt?

Want niet alleen de Nederlandse publieke omroep zendt het EK live uit. Ook de Belgische zenders, Engelse zenders en Duitse zenders die we in Nederland gratis kunnen ontvangen, zenden de duels live uit. Zo kun je duels van Engeland, Wales en Schotland bijvoorbeeld live op BBC 1 volgen. En de Belgische zenders Eén en Canvas zijn ook de hele dag live met de duels. Ook leuk als België bijvoorbeeld weer speelt.

Zenders

Andere zenders waar je live wedstrijden op het EK kan zien: BBC 1 (Engelse zender), ARD en ZDF (Duitse zenders), Eén en Canvas (Belgische zenders). Zap daar eens naartoe als je bijvoorbeeld klaar bent met de Nederlandse commentatoren of als je gewoon de duels van de landen met commentaar in de eigen taal wil zien.

Frank Snoeks

Bij Nederland-Oekraïne kreeg commentator Frank Snoeks meteen de volle laag van het Nederlandse publiek. Vaak moet ook Arno Vermeulen het ontgelden als hij commentaar geeft. Dus ook bij duels van het Nederlands elftal kun je vaak bij 1 van de bovenstaande 5 zenders terecht!