😩 | Noooooooo! Vanavond geen juichende koning op de tribune van de Johan Cruijff Arena
i

NPO 1

😩 | Noooooooo! Vanavond geen juichende koning op de tribune van de Johan Cruijff Arena

Martijn Baars • 17:02, 17-06-2021 / Laatste Update: 21:20, 13-12-2023

Koning Willem-Alexander kan vanavond niet nog een keer lekker juichen tijdens een wedstrijd van het Nederlands elftal. Tijdens Nederland-Oostenrijk zit de koning namelijk niet in de Johan Cruijff Arena. Dat zei hij zelf. Dus de beelden zoals afgelopen zondag, toen onze koning uitgebreid juichte na de 3-2 van Oranje tegen Oekraïne, kunnen we dus vergeten.

Het Nederlands elftal speelde zondag tijdens de openingswedstrijd van het EK tegen Oekraïne. Op de tribunes in de Johan Cruijff Arena zaten koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het koningspaar praatte voor aanvang van het duel met Gijs de Jong (toernooidirecteur van de 4 EK-wedstrijden die in Amsterdam worden gespeeld) en Jan Smit (voorzitter van de raad van commissarissen van de KNVB).

Koning uit z'n dak

Na een 2-0 voorsprong zag het koningspaar Oekraïne terugkomen tot 2-2. Toen Denzel Dumfries vlak voor de tijd de beslissende treffer binnen kopte, ging de koning uit zijn dak. Met gebalde vuisten vierde hij de winnende treffer, terwijl koningin Máxima het tafereel aanschouwde.

16.000 fans

Vanwege het coronavirus zitten in Amsterdam 16.000 fans in het stadion. Datzelfde geldt voor de de laatste poulewedstrijd van Oranje tegen Noord-Macedonië. Het is onduidelijk of het koningspaar daar wel bij aanwezig zal zijn.