Rake penalty enige hoogtepunt in slaapverwekkende pot tussen Zweden en Slowakije

Martijn Baars • 18:51, 18-06-2021 / Laatste Update: 04:05, 07-01-2024

Zweden-Slowakije ging vrijdagmiddag bijna de boeken in als saaiste potje op een EK ooit, maar gelukkig werd er in het laatste kwartier gescoord. Emil Forsberg van RB Leipzig scoorde uit een penalty, die de Slowaakse doelman Dubravka veroorzaakte.

Vooral de eerste helft was echt niet om aan te gluren. Er was in de eerste 45 minuten van de wedstrijd maar 1 schot op doel. Eigenlijk had niemand zin in de tweede helft in de Russische stad St. Petersburg. Toch moest er nog een keer 45 minuten geleden worden.

Penalty Zweden

Zweden was in die laatste driekwartier duidelijk beter, maar de spelers deden hun best om de paar kansen die ze kregen te missen. Tot in het laatste kwartier. Invaller Quaison ging ineens 1-op-1 met keeper Dubravka, maar die was te laat met uitkomen. De Zweedse aanvaller struikelde over de keeper en kreeg een terechte pingel.

Zweden bijna zeker door

Forsberg benutte de strafschop en zo won Zweden met 1-0. Aangezien ze de eerste wedstrijd nog knap met 0-0 gelijkspeelden tegen Spanje, is Zweden zo goed als zeker van de volgende ronde. Slowakije won van Polen in de eerste pot, dus ook voor dat land is nog niks aan de hand. Wel wacht voor de ploeg van Hamsik nog een wedstrijd tegen Spanje.