Spelers Oranje hebben veel respect voor emotionele Daley Blind: 'Je kunt zien wat voor persoon hij is'
i

Pro Shots / Marcel van Dorst

Spelers Oranje hebben veel respect voor emotionele Daley Blind: 'Je kunt zien wat voor persoon hij is'

Martijn Baars • 11:39, 15-06-2021 / Laatste Update: 15:33, 05-01-2024

De manier waarop Daley Blind is omgegaan met de situatie rond de Deense international Christian Eriksen, heeft in de spelersgroep van Oranje voor veel respect gezorgd. Dat zei invaller Nathan Aké in Zeist.

Blind zag Eriksen in de wedstrijd tegen Finland op tv naar de grond gaan en dat bracht allemaal nare herinneringen bij de Ajacied, die zelf een ontstoken hartspier heeft gehad, naar boven. Na wikken en wegen besloot Blind de mentale horde te nemen en toch aan het duel met Oekraïne te beginnen. "Je kunt zien wat voor persoon Daley is, dat hij dit op deze manier heeft gedaan”, aldus Aké. "Hij heeft de beslissing uiteindelijk gemaakt, voor hemzelf en voor het team. Hij heeft gestreden voor het team. Daar heb ik het volle respect voor.”

Emotioneel

"oen het gebeurde, zaten we aan tafel”, vulde Patrick van Aanholt collega-international Aké aan. "Het kwam natuurlijk hard binnen. Na de wedstrijd was Daley wel emotioneel. Ik heb respect voor hem, dat hij dit voor het team gedaan heeft.”

Andere keuze

Van Aanholt zou waarschijnlijk niet verder willen voetballen als een speler in zijn team in elkaar zakt en naar de grond gaat. Aké neigt daar ook naar. "Het is toch iemand waar je eigenlijk altijd mee bent. Als dat dan gebeurt, is het lastig de knop om te draaien en de wedstrijd uit te spelen. Ik heb wel volle respect naar Denemarken dat ze het zo hebben willen en kunnen doen.”