UEFA kiest Elftal van het EK: geen plek voor topscorers Ronaldo en Schick, wel voor Hojbjerg
i

Pro Shots

UEFA kiest Elftal van het EK: geen plek voor topscorers Ronaldo en Schick, wel voor Hojbjerg

Martijn Baars • 14:30, 13-07-2021 / Laatste Update: 11:03, 15-01-2024

Cristiano Ronaldo en Patrick Schick waren met 5 goals de topscorers van het afgelopen EK, maar beide aanvallers zijn niet verkozen in het Elftal van het EK. Europees kampioen Italië is logischerwijs hofleverancier van het elftal dat de UEFA dinsdag bekendmaakte.

Doelman Gianluigi Donnarumma werd al verkozen tot beste speler van het toernooi en de Italiaanse keeper heeft dan natuurlijk ook een plekje in het beste elftal van het afgelopen EK. Hij krijgt gezelschap van 4 landgenoten: Leonardo Bonucci, Leonardo Spinazzola, Jorginho en Federico Chiesa. 

Engeland

Ook finalist Engeland levert een stevige bijdrage aan het elftal met 3 spelers: Kyle Walker en Harry Maguire vergezellen Bonucci en Spinazzola in de verdediging terwijl Raheem Sterling voorin een plekje krijgt.

Lukaku en Hojbjerg

De 8 finalisten worden aangevuld door spelers van Denemarken, Spanje en België. België verloor in de kwartfinale van Italië, maar met 4 goals maakte spits Romelu Lukaku toch voldoende indruk. Spanje en Denemarken haalden allebei de halve finale. Spanje wordt vertegenwoordigd door middenvelder Pedri, die ook al werd verkozen tot grootste talent, terwijl Pierre Højbjerg namens de Denen een plekje heeft bemachtigd in het elftal.