🎥 | Zwitserse fan die in paar minuten van huilen naar brullen gaat, gaat viral
i

AP

🎥 | Zwitserse fan die in paar minuten van huilen naar brullen gaat, gaat viral

Martijn Baars • 13:25, 29-06-2021 / Laatste Update: 19:26, 07-01-2024

Alles en iedereen in Zwitserland ging maandagavond van de EK-hemel naar de hel, en uiteindelijk weer terug naar de voetbalhemel. Dat werd schitterend geïllustreerd door een fan op de tribune, wiens vreugde-uitbarsting viral ging.

Zwitserland was voor de achtste finale tegen Frankrijk de absolute underdog, maar kwam met 1-0 voor en kreeg kort na rust zelfs een penalty. Niets aan de hand, dus. Die strafschop werd echter gemist, een paar minuten later stond het 1-2 voor Frankrijk, dat daarna zelfs nog uitliep naar 1-3. 

Van de hel naar de hemel

De Zwitserse droom leek een paar minuten voor tijd voorbij, maar in de bloedstollende slotfase werd het alsnog 3-3. En uiteindelijk namen de Alpenbewoners de strafschoppen beter, waarmee ze de regerend wereldkampioen op sensationele wijze uitschakelden.

Rollercoaster van emoties

De rollercoaster van emoties waarin de Zwitserse supporters in die spannende slotfase zaten, werd perfect uitgebeeld door een fan, die op social media viral gaat. Vlak voor tijd (bij een 2-3 tussenstand) leek hij het even niet meer te zien zitten, nog geen 2 minuten later was hij door het dolle heen. Kijk, en geniet van deze prachtige beelden!