Dit zijn de genomineerden voor Team of the Year op FC24, mét 2 Nederlanders
i

Getty Images

Dit zijn de genomineerden voor Team of the Year op FC24, mét 2 Nederlanders

Brian Vesseur • 21:19, 07-01-2024 / Laatste Update: 10:26, 15-01-2024

EA FC24 heeft de genomineerden voor het Team of the Year bekendgemaakt. Er zijn liefst 85 spelers genomineerd, waaronder 2 Nederlanders: Virgil van Dijk (Liverpool) en Jeremie Frimpong van Bayer Leverkusen. Er lijkt maar plek te zijn voor ongeveer twaalf spelers.

Normaal gesproken wordt er namelijk een elftal bekendgemaakt en krijgt er nog een speler een soort wildcard. Vorig jaar waren Kylian Mbappé, Karim Benzema en Lionel Messi de aanvallers en was Erling Haaland de twaalfde man.

Of FC24 dit jaar weer voor eenzelfde aanpak gaat, is nog even afwachten. Het heeft voor het eerst geen samenwerking meer met FIFA en kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een Team of the Year (TOTY) met meer wildcards.

Genomineerden

In totaal zijn er 8 keepers, 22 verdedigers, 28 middenvelders en 27 aanvallers genomineerd. Overigens is er maar 1 speler - naast Van Dijk - met een verleden in de Eredivisie: Loïs Openda van RB Leipzig. Alle genomineerden vind je op de site van FC24.

Grootste kanshebbers

Nagenoeg alle spelers van Manchester City lijken een goede kans te maken op een plekje in het elftal. De Engelse club won in 2023 de Premier League, FA Cup, de Champions League én het WK voor clubs. Ederson, Rúben Dias, John Stones, Bernardo Silva, Kevin De Bruyne, Rodri, Jack Grealish en Erling Haaland zijn de genomineerden van Manchester City.

Ook grote sterren als Kylian Mbappé (PSG), Jude Bellingham (Real Madrid), Harry Kane (Bayern München) en Vinicius Junior (Real Madrid) lijken een goede kans te maken op een uitverkiezing.