Verstappen over autoproblemen bij GP Groot-Brittannië: ‘Ik stapte uit en zag dat alles eraf lag’

3 juli 2022

GettyImages
max-verstappen-na-gp-van-groot-brittannie-op-silverstone

De GP van Groot-Brittannië was niet de race van Max Verstappen. Hij pakte polesitter Sainz, maar moest weer herstarten na een crash. Alsnog haalde hij P1, maar in ronde 12 moest hij toch trager rijden want er was wat geknapt onder zijn banden. Later in de wedstrijd moest hij weer naar binnen voor nieuwe banden. Uiteindelijk belandde hij op P7.


Verstappen staat nog 1e maar moet toch aardig wat punten inleveren, wederom waren er problemen aan de auto. Dat vond Verstappen vervelend, want het was niet de 1e keer dit seizoen dat er technische problemen waren. Hij verloor veel downforce waardoor hij niet lekker meer in de bochten zat.

Carbon
De boosdoener: carbon op de baan. "Bij bocht 5 op het rechte stuk lag carbon. Ik probeerde er nog recht overheen te gaan maar dat heeft niet geholpen", aldus Verstappen. Het zorgde ervoor dat een stuk van de vloer eraf ging en de auto daardoor weinig downforce meer had.

"Ik stapte uit en keek naar beneden en zag dat alles eraf lag. Juist hier is downforce erg belangrijk." En dat was te merken ook: "Per ronde verloor ik 1,2 seconde en dat is de hele race zo gebleven."

Bandenwissel
Later werd hij nogmaals naar binnen gehaald en kreeg hij harde banden. "Ik had al schade aan de auto en met harde banden krijg je nog minder grip, dus het duurde even voordat ik weer balans had."

Over het algemeen is Verstappen blij met nog wat puntjes: "Door de schade, die vooral links zat, had ik moeite op rechte stukken. Mick Schumacher ging nog hard voor P7, dat wist ik, want het zijn zijn eerste WK-punten. Dit is niet waar ik wil zitten, maar zo'n gevecht kan ik altijd waarderen. Het was niet fijn allemaal, maar gelukkig hebben we toch wat punten kunnen pakken."