De reactie van Fernando Alonso op zijn 3e plek: ‘Het podium was té optimistisch’

5 maart 2023

ANP

Fernando Alonso werd 3e bij de Grand Prix van Bahrein. De 41-jarige coureur scheurde zijn Aston Martin door het veld heen. Alleen de auto's van Red Bull waren nog sneller. Alonso droomt van een nóg snellere auto: "Feit is ook dat Red Bull erg ver voor ons staat."


"We waren gewoon de 2e auto in de race", ziet Alonso ook. De 2-voudig wereldkampioen gaat verder: "Het voelde heel goed vandaag. We hadden veel snelheid in de longruns. Het was een hele rommelige start waar ik van moest herstellen. Maar het is geweldig wat we gedaan hebben. We waren gewoon de tweede auto in de race...het team heeft fantastisch werk geleverd."

'Podium was té optimistisch'
Alonso, die zijn 99e podiumplek pakte in de Formule 1: "Ik heb genoten, maar de blik moet ook meteen weer op de volgende race want het kon weleens een interessant seizoen worden. Ons doel was om ergens in het midden te staan en het podium was zeker té optimistisch, maar dat hebben we gewoon meteen. Het team heeft de ambitie om nog beter te worden en we blijven met beide voeten op de grond. Feit is ook dat Red Bull erg ver voor ons staat."