Dit zeiden Christian Horner en wedstrijdleider Michael Masi over track limits Verstappen

29 maart 2021

Getty Images

De Formule 1 stond de afgelopen 24 uur behoorlijk op zijn kop. Dat allemaal vanwege de track limits in bocht 4 tijdens de GP van Bahrein waar Max Verstappen concurrent Lewis Hamilton inhaalde. Max moest uiteindelijk zijn plek teruggeven aan Hamilton, die de race won. Christian Horner, teambaas van Red Bull, en Michael Masi, wedstrijdleider, reageerden op de situatie.


Volgens Horner moeten de regeltjes allemaal veel duidelijker. "Ik vind dat de situatie consistenter moet zijn. Het kan niet zo zijn dat we het niet gebruiken (tijdens het rijden van de rondjes, red) en wel als je inhaalt. Het moet zwart-wit zijn", werd Horner geciteerd door de Telegraaf.

Aardige Verstappen
Tijdens de race ging Mercedes, en met name Hamilton, in de beruchte bocht 4 vaak over de lijn, zag ook Horner. "Daar win je toch ongeveer twee tienden van een seconde mee. Toen zijn wij het ook gaan doen, maar op een gegeven moment vroeg de wedstrijdleiding of we de limiet konden respecteren. Anders zou je een waarschuwing krijgen", sprak Horner.

Lees ook: Wat waren nou de regels rondom de track limits in bocht 4 tijdens GP van Bahrein?

"Max zette op die plek de inhaalactie bij Lewis in. Dat mag niet, want je mag geen positie winnen op die manier. Vandaar dat hij zijn plek terug moest geven. Dat deed hij ook netjes."

Ook Masi reageert
Ook Masi, de wedstrijdleider van de Formule 1, deed zijn zegje. "Het was voor iedereen duidelijk dat we de track limits niet zouden monitoren tijdens de race. Maar toen zagen we dat sommige teams er misbruik van maakten, door het elke ronde te doen. Dat was niet de bedoeling", verklaarde hij. "We hebben doorgegeven dat wie het zou blijven misbruiken, gewaarschuwd zou worden."

De actie van Verstappen zou vrijdag in de meeting met de coureurs nog zijn besproken, volgens Masi. "Wie op die manier inhaalt, wordt daarna altijd verzocht om de positie terug te geven."

Wedstrijdleider Michael Masi - © Getty Images