Mercedes is blij na vrije trainingen op Silverstone: ‘Normaal staan we op vrijdag nooit zo hoog’

1 juli 2022

Mercedes F1 Team hoopt bij de GP van Groot-Brittannië op het circuit Silverstone eindelijk weer eens te kunnen verrassen. Volgens de technische baas zien de 1e resultaten van de trainingsdag er prima uit.


Lees ook: 'Zo reageerde Max Verstappen op zijn vrije trainingen op circuit Silverstone'

De renstal is regerend wereldkampioen bij de constructeurs. Dit seizoen voeren vooral Ferrari en Red Bull de dienst uit. Volgens technische baas Andrew Shovlin is Mercedes stappen in de goede richting aan het zetten.

Even wennen
"Normaal gesproken staan we op vrijdag niet zo hoog", aldus Shovlin tegen Sky Sports. Lewis Hamilton stond op een opgedroogd Silverstone binnen 2 tienden van Carlos Sainz, die de snelste was in de 2e sessie. "Ik verwacht nog wel wat meer van Ferrari en Red Bull, maar de long runs zagen er ook goed uit en die kwamen mooi overeen."

Prima zaak voor Mercedes, ging Shovlin verder. "Doorgaans zien we een gat van meer dan een halve seconde en dat was er deze keer niet." Mercedes hoopt na een aantal hobbelige stratencircuits de komende weken op de meer traditionele circuits een slag te kunnen maken. "Er is zeker nog veel om aan te werken. Er is nog altijd wat gestuiter en de snelle bochten zijn tricky, maar hopelijk helpen deze updates ons verder in de juiste richting."