Fernando Alonso staat aan de kant van Verstappen: ‘Die crash stelde niks voor, Silverstone was pas groots’

13 september 2021

Getty Images
fernando-alonso-crash-monza-verstappen-hamilton

Max Verstappen vond dat Lewis Hamilton geen ruimte liet, bij Mercedes stelden ze dat de halo het leven van Lewis Hamilton had gered. Er ontstond nogal wat discussie na de crash tussen Verstappen en Hamilton die Verstappen een gridstraf van 3 plekken opleverde voor de GP in Rusland. Fernando Alonso vond echter dat er niet veel aan de hand was.
"Ze zijn 2 kampioen en ze vechten altijd tot het uiterste. Het is een ongelukkige situatie in een bocht. De auto springt een beetje en omdat ze wiel tegen wiel komen, gaat de auto verder omhoog. Maar het is bij een lage snelheid. Ze rijden ongeveer 40 kilometer per uur dus er is geen gevaar", zegt Alonso bij Marca.

'Silverstone was groots'
"Ik denk niet dat iets heel groots was. Silverstone was dat wel", zo refereert de Spanjaard aan de crash eerder dit jaar. Toen ging alleen Verstappen eraf na een touché met Hamilton. "Dit is gewoon een race-incident. Lewis probeerde Max achter zich te houden in de bocht, maar Max probeert het en helaas raken ze elkaar. Giovinazzi en Leclerc raakten elkaar zo ook en Stroll en Pérez ook. Maar daar raakten de banden elkaar niet waardoor de grote gevolgen uitbleven", zo klinkt de analyse van Alonso.

Alonso, actief bij Alpine, werd zelf 8e in Monza.