Ferrari over motor Charles Leclerc: ‘Bepaalde onderdelen zijn niet meer te repareren’

23 mei 2022

Getty Images

Charles Leclerc zakte afgelopen zondag helemaal door het middenveld van de GP van Spanje door motorproblemen. Inmiddels heeft Ferrari het probleem vastgesteld: de turbo werkte niet goed en er waren problemen met de MGU-H, een onderdeel van de motor waarmee uitlaatgassen kunnen worden omgezet naar energie


Leclerc verloor in de 27e ronde ineens vermogen en moest naar de pitsstraat rijden, waar hij vervolgens de Grote Prijs van Spanje verliet.

Reparatie aan motor
Na onderzoek naar de 'power unit' van de Ferrari-auto, heeft de renstal zelfs vastgesteld dat beide onderdelen niet meer zijn te repareren. Volgens de Italianen is het probleem (natuurlijk) niet opgetreden door een ontwerpfout.

De coureurs mogen dit seizoen slechts 3 turbo's en MGU-H's gebruiken. Als ze daarna alsnog vervangen moeten worden, kan dat een gridstraf opleveren. De Monegask moet oppassen dus!

WK-stand
Door het uitvallen van Leclerc nam Max Verstappen de WK-leiding over. De regerend wereldkampioen van Red Bull heeft nu met 110 punten 6 punten meer dan zijn concurrent.