Het volkslied tijdens GP op Zandvoort zal gezongen worden door Floor Jansen

11 augustus 2022

Getty Images
floor-jansen-zingt-wilhelmus-grand-prix-nederland-circuit-zandvoort-formule-1

Floor Jansen zal op 4 september bij de 2e editie van de Dutch Grand Prix op Zandvoort het Wilhelmus zingen vlak voor de start, zo maakt de organisatie bekend. Ze wordt begeleid door het Orkest Koninklijke Luchtmacht.


De internationaal bekende zangeres kan je kennen als zangeres van de metalband Nightwish of van haar optreden bij Beste Zangers waar ze samen met Henk Poort The Phantom Of The Opera zong. De zangeres kijkt er zelf erg naar uit: "Ik ben enorm vereerd dat ik ons volkslied mag voordragen tijdens dit wereldwijde evenement."

Geen fan
Jansen geeft wel eerlijk toe nooit echt veel naar de Formule 1 te hebben gekeken, maar dat doet niet af aan haar enthousiasme. Zo zegt ze: "Ik heb veel respect voor de gedrevenheid en focus van iedereen, en die van Max in het bijzonder. Ik hoop dat het volkslied voordragen de coureurs en fans net zoveel energie zal gaan geven als mij.”

Jan Lammers, sportief directeur, kijkt ook uit naar haar vertolking van het Wilhelmus, dat ze vanaf het asfalt zal gaan zingen. "Na het succes van vorig jaar, willen we ook dit jaar een evenement zijn voor jong en oud en nationaal en internationaal publiek. Floor past heel goed in dat concept. Ze spreekt, met haar geweldige stem, wereldwijd een hele grote doelgroep aan van nieuwe en bestaande fans en is als geen ander in staat om het Wilhelmus vol trots aan de wereld te laten horen."