Formule 1-fans zijn kwaad: ‘Waarom mocht Hamilton wél 40 keer de track limits overschrijden?!’

28 maart 2021

Getty Images

Formule 1-fans over de hele wereld zijn nogal boos op de wedstrijdleiding. Zij snappen er niks van dat Lewis Hamilton de hele race in Bahrein ongestoord de track limits mocht overschrijden. En dat terwijl Max Verstappen na zijn inhaalactie op Lewis Hamilton meteen zijn positie in moest leveren van de FIA.


Iedereen die de race keek, zag dat Hamilton in de eerste 40 rondjes (van de 56) elke ronde weer vooral in bocht 4 over de lijn ging om tijd te pakken. Daar lagen eigenlijk track limits, maar Hamilton en Bottas werden er niet voor gestraft. Op een gegeven moment zei Red Bull tegen Verstappen ook: "Ja doe het zelf ook maar, want Hamilton en Bottas doen het ook en krijgen geen straf."

Geen straf, geen waarschuwing
Dus reed Verstappen ook een paar rondjes over de lijnen om nét wat sneller te zijn. Maar bij het inhalen van Hamilton had Verstappen er zóveel profijt van, dat de FIA het nu niet kon negeren en bij Red Bull meteen aangaf: Verstappen moet z'n plek weer teruggeven. Op zich is dat prima te verdedigen, want Verstappen haalt buiten de baan in en dat mag niet. Maar de fans zijn vooral boos dat Hamilton gedurende de hele race niet een keer straf of op z'n minst een duidelijke waarschuwing kreeg.

Check hieronder een greep uit de honderden boze reacties van Formule 1-fans: