Hamilton vindt het ‘jammer voor de fans’ dat Verstappen al zo vroeg kampioen kan worden

29 september 2022

Getty

Max Verstappen heeft een straatlengte voorsprong op Charles Leclerc in het wereldkampioenschap Formule 1 en kan daardoor theoretisch gezien bij de GP van Singapore (2 oktober) al gekroond worden tot wereldkampioen. Lewis Hamilton zei donderdag op de persconferentie dat hij het jammer vindt voor de fans dat de strijd om de titel al zo vroeg beslist kan zijn.


Eerder al liet Hamilton weten dat hij zich stoort aan de dominantie van de Red Bull en Verstappen. De Nederlander heeft nu 116 punten voorsprong op Leclerc en kan als alles een beetje meezit al wereldkampioen worden in Singapore. Hamilton toont zich compassievol met de fans over deze mogelijke vroege beslissing in het kampioenschap. "Ik denk er zelf niet veel aan, maar ik vind het jammer voor de fans. Kijk naar vorig jaar en hoe intens dat voor iedereen was."

Lees ook: Pakt Max Verstappen zijn 2e wereldtitel in Singapore? Check hier hoe laat hij in actie komt

Individu
"Het is nooit leuk als het seizoen al snel beslist is. Zelfs toen het mij een paar keer gebeurde. Voor jou als individu is het fijn, maar voor de sport is het niet goed. Laten we hopen dat het in de toekomst beter wordt."