Max Verstappen 5e en moet Ferrari en Mercedes voor zich laten in vrije training 2

20 mei 2022

ANP
max-verstappen-vrije-training-2-barcelona

Op de snikhete baan van 45 graden stond de 2e vrije training van Grand Prix van Spanje op het programma. Men keek vooral naar de auto's van Aston Martin en Red Bull, na de autorel van deze vrijdag. Max Verstappen werd 5e. Charles Leclerc werd wederom 1e en beide Mercedes-rijders werden 2e en 3e.


Max Verstappen pakte al gauw de 1e snelste tijd: 1.20.932. Al vrij snel ging het niet goed bij Valtteri Bottas van Alpha Romeo. De auto ging stuk na 10 minuten rijden. Bij het gas terugnemen kwam er grijze rook uit de uitlaat. Er was een virtual safety car nodig, want de Marshall's moesten eraan te pas komen.

Bandenwissel Max Verstappen
Na de 1e bandenwissel van Verstappen verbeterde hij zijn tijd. 1.20.006, Vettel met vrijwel identieke auto, bleef achter hem staan. Net als teamgenoot Perez. Carlos Sainz pakte na een half uur de snelste tijd.

Ferrari, Mercedes en Red Bull
Het werd in de 2e helft van VT2 een strijd tussen Ferrari, Mercedes en Red Bull. Charles Leclerc stond een tijd 1e maar merkte dat zijn medium-banden al gauw kapot gingen vlak voor tijd. Dit maakte voor het snelste rondje niet uit. De top 5 was als volgt:

1. Charles Leclerc
2. George Russell
3. Lewis Hamilton
4. Carlos Sainz
5. Max Verstappen