Max Verstappen kan wereldtitel pakken in Japan, maar ‘regen kan GP opschudden’

5 oktober 2022

Pro Shots
max-verstappen-gp-japan-suzuka

Max Verstappen kijkt uit naar de Grand Prix van Japan komend weekend. Volgens de 25-jarige Nederlander, die in Japan opnieuw wereldkampioen kan worden, kan de verwachte regen zondag de race opschudden en "voor een spannende wedstrijd met wisselende omstandigheden" zorgen.


Op het circuit van Suzuka krijgt de Red Bull-coureur opnieuw een kans op het halen van zijn 2e wereldtitel. Die (kleine) kans had hij ook in de afgelopen GP van Singapore, maar daarin eindigde de Nederlander slechts als 7e.

In Japan heeft Verstappen een nieuwe wereldtitel in eigen hand, maar makkelijk zal dat niet zijn. Hij pakt in ieder geval de titel als hij de race wint en daarbij ook de snelste ronde rijdt.

Lees ook: Prolongeert Verstappen zijn F1-titel? Check hier alle tijden voor de GP van Japan

'Als team zijn we op dreef'
"We kijken uit naar Suzuka omdat we als team op dreef zijn. We hebben nu veel races op rij gewonnen en die lijn willen we natuurlijk vasthouden", aldus Verstappen. De Nederlander werd in Singapore zelf dus 7e, maar zag zijn teamgenoot Sergio Pérez wel de race winnen.

1e GP van Japan in 3 jaar
Verstappen won de GP van Japan overigens nog nooit. De race werd afgelopen 2 jaar niet verreden in verband met coronabeperkingen. Op Suzuka kan Verstappen de 3e coureur in de geschiedenis van de Formule 1 worden die 4 races voor het einde al zeker is van de titel. Michael Schumacher en Sebastian Vettel deden dat eerder.