Max Verstappen wordt liever kampioen in Japan: ‘Daar is het leuker, denk ik’

29 september 2022

AP

Hij krijgt in Singapore zijn 1e kans op zijn 2e wereldtitel, maar Max Verstappen besteedt er vooraf weinig woorden aan. "Ik heb er heel veel geluk voor nodig." Natuurlijk, hij kent zelf ook de scenario's.


"Ik moet zelf winnen. En dan denk ik dat Sergio (Pérez, red.) 4e of nog lager moet eindigen of zo… En Charles (Leclerc, red.) 8e of nog lager", vertelde Max Verstappen voor de deur van de Red Bull-garage op het circuit van Marina Bay. "Dus dat lijkt me een beetje onrealistisch. Ik denk er niet echt aan."

Lees ook: Pakt Max Verstappen zijn 2e wereldtitel in Singapore? Check hier hoe laat hij in actie komt

1e matchpoint
Hij niet, maar de wereld om hem heen wel. De meest dominante coureur van 2022 krijgt met nog 6 races te gaan al het 1e matchpoint. Dat levert gespreksstof op. "Maar het blijft hier toch een beetje een longshot", houdt Verstappen vol, die zelfs bij winst volledig afhankelijk is van de prestaties van 2 andere coureurs en zelf verwacht dat de titelstrijd nog wel een weekje langer duurt tot de Grand Prix in Suzuka.

"Is ook leuker, denk ik. Weet je, ik ga gewoon genieten hier en natuurlijk proberen te winnen. Maar voor die titel heb ik wel heel veel geluk nodig. Daar reken ik niet echt op."

Lees ook: Hamilton vindt het ‘jammer voor de fans’ dat Verstappen al zo vroeg kampioen kan worden