🎥 | Mercedes doet Verstappen pijn: Hamilton én Bottas starten in Hongarije voor de Nederlander

31 juli 2021

Mercedes heeft Max Verstappen naar P3 verwezen in de kwalificatie voor de GP van Hongarije. De Nederlandse coureur van Red Bull zag op de Hungaroring dat zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas sneller was dan hem. De Nederlander moet het dus doen met de 2e startrij.


Verstappen was in Q1 en Q2 razendsnel, vooral zijn run in Q2 was indrukwekkend. Hij was bijna een seconde sneller dan Lewis Hamilton, die het ook allemaal wel geloofde. De prijzen zouden natuurlijk ook pas in Q3 verdeeld worden.

Ook Bottas sneller in Q3
In Q3 vlogen Hamilton en Bottas over Verstappen heen. De Nederlander moest een halve seconde toegeven op zijn Britse rivaal. Het was ook verrassend dat Bottas sneller was, want dat was de afgelopen 8 races niet gelukt. Ook in de laatste run kwam Verstappen niet langs Bottas, dus een eerste startrij voor Mercedes. Verstappen start op P3 met ploeggenoot Sergio Perez op P4.

Crash Sainz
Overigens werd Q2 opgeschrikt door een crash van Carlos Sainz van Ferrari. Hij belandde zijwaarts in de muur en moest de kwalificatie verlaten. Hij kon zelf weglopen, dus weinig aan de hand.