Alpine wil in 2026 meevechten om wereldtitel in F1: 'We hebben de waarde van een topteam'
i

Getty Images

Alpine wil in 2026 meevechten om wereldtitel in F1: 'We hebben de waarde van een topteam'

Jeroen Rooseboom • 14:22, 09-11-2022 / Laatste Update: 09:48, 12-12-2023

Misschien zit er iets raars in het water in Frankrijk. Renault-topman Luca de Meo, die ook Formule 1-team Alpine onder zijn hoede heeft, zegt dat hij met de Franse renstal in 2026 wil meedoen om de wereldtitel.

Maar misschien is het helemaal niet zo'n rare uitspraak. Het team is allang niet meer het team wat tegenvallend presteerde tijdens het Renault-tijdperk. Dit jaar hebben ze met Fernando Alonso en Esteban Ocon 2 zeer consistente coureurs in huis, waarbij Alonso soms nog wel eens in staat is om meer uit de wagen te halen dan mogelijk lijkt. Het probleem is alleen dat de blauw-roze bolides te vaak de eindstreep niet halen.

Lees ook: Budget cap voor 2023 valt een stuk hoger uit dan gepland: ‘155 miljoen in plaats van 135 miljoen’

Consistent

Het Franse team staat momenteel op de 4e plaats bij de constructeurs en heeft dat vooral te danken aan de goede, consistente resultaten tijdens de races. Ze doen het een stuk beter dan hun rivaal McLaren op plaats 5, die het vooral moet hebben van goede individuele races.

"2 jaar geleden werd het team niet beschouwd als aanwinst voor het bedrijf maar als een kostenpost", blikt hij terug bij Marca op de periode van de naamsverandering van Renault naar Alpine. "In die 2 jaar is er veel veranderd. Onze race-afdeling is erg ambitieus en ons team heeft de waarde van een topteam. We hopen in 2026 kandidaat te zijn voor de titel."

Lees ook: F1: dit is het tijdschema voor de Grand Prix van Brazilië op circuit Interlagos