Brand in de Red Bull: Max Verstappen valt al vroeg uit tijdens GP Australië
Het Red Bull-team moest de auto van Max Verstappen snel blussen tijdens de GP. De rem was helemaal weg gefikt bij de Nederlander. ©AP

Brand in de Red Bull: Max Verstappen valt al vroeg uit tijdens GP Australië

05:20, 24-03-2024 / Laatste Update: 18:55, 24-03-2024

De GP van Australië duurde maar heel kort voor Max Verstappen. De Nederlandse coureur van Red Bull Racing vertrok nog wel van pole position, maar binnen vier rondjes moest hij zijn auto met enige spoed in de pitstraat parkeren. Er woedde vuur in zijn auto.

Op het Albert Park Circuit, waar Verstappen nog goed weg kwam, reed Verstappen met een nieuwe motor. Hij was nog goed weg, maar verloor zijn leidende positie in ronde twee. Nog niets aan de hand, want Carlos Sainz had DRS en vloog zo de Nederlander voorbij.

Brand in de auto

Na de inhaalactie klaagde Verstappen over de boordradio dat hij z'n auto 'verloor'. Een ronde later vloekte de Nederlander nog een stukje harder dat hij z'n auto weer 'kwijt was'. In ronde vier bleek het einde verhaal. Er kwam rook onder de auto vandaan en even later riep Verstappen over de boordradio dat er brand in z'n auto zat.

Brandblussers

Met flinke rookontwikkeling rolde Verstappen zijn bolide naar de pitbox, waar zijn team klaar stond met brandblussers. De rem van Verstappen aan de rechter achterkant was helemaal weggefikt en Verstappen zag zijn team flink blussen. Gelukkig bleef een grote brand uit en kon de Red Bull-coureur gewoon uitstappen.

Carlos Sainz kon de race daarna als leider vervolgen en op jacht naar de overwinning in Australië. Hij won de race voor Charles Leclerc (tweede) en Lando Norris (derde).