Balende Max Verstappen wijst aan waar het fout ging in Australië: 'Al vanaf de start'
Max Verstappen moest zijn helm al snel weer af doen in Australië na een uitvalbeurt. ©AP

Balende Max Verstappen wijst aan waar het fout ging in Australië: 'Al vanaf de start'

05:45, 24-03-2024 / Laatste Update: 08:02, 24-03-2024

Max Verstappen verscheen bij Viaplay al vrij snel voor de camera om tekst en uitleg te geven over zijn vroege uitvalbeurt bij de Grand Prix van Australië. "Ik denk dat er al iets fout is gegaan bij de start. Ik kon meteen zien dat een van de remmen niet meer afkoelde. Die temperatuur liep alleen maar op."

Verstappen viel zondag in Melbourne al na vier ronden uit. De Nederlander van Red Bull Racing parkeerde met een brandende rem zijn auto in de pits en moest de jacht op een derde opeenvolgende zege staken.

In de opwarmronde en de eerste échte ronde voelde Verstappen het nog niet zozeer. "Toen waren de remmen natuurlijk nog relatief koel en ging het nog wel. Maar al na één ronde voelde ik de auto onder me weg breken."

Carlos Sainz ging hem in de tweede ronde al voorbij en werd de nieuwe leider van de race. Verstappen had daarna de kans om de Ferrari-coureur weer in te halen, maar hij voelde de auto steeds slechter reageren. "Het werd al meteen duidelijk dat er wat mis was. We weten nu nog niet wat er precies mis is."

Verstappen baalt

Verstappen was niet blij met zijn uitvalbeurt, maar klonk ook wel weer realistisch. Het was namelijk al 43 races geleden dat de Nederlander niet finishte. "Het is wel balen dit, want we voelden wel dat we konden winnen hier. Maar dit kan altijd gebeuren. Het blijft een mechanische sport. We gaan analyseren waar er iets mis is gegaan."