Carlos Sainz weet nog steeds niks over aflopend contract; Ferrari schijnt oogje te hebben op Alex Albon
Carlos Sainz / Getty Images

Carlos Sainz weet nog steeds niks over aflopend contract; Ferrari schijnt oogje te hebben op Alex Albon

16:29, 30-01-2024 / Laatste Update: 17:10, 30-01-2024

Carlos Sainz heeft nog een contract voor één jaar bij Ferrari. Daar wordt de Spanjaard zelf niet zo blij van, maar Ferrari schiet nog niet echt op met verlengen. Sterker nog: er gaan geruchten dat teambaas Frederic Vasseur een oogje heeft op Williams-coureur Alex Albon.

Motorsport.com sprak in juni al met Sainz, die toen al op een nieuw contract zat te wachten. "Ik ga er niet over liegen: ik vind het niks als ik aan mijn laatste contractjaar begin zonder te weten waar ik volgend jaar race. Ik heb dat proces al meegemaakt bij zowel Red Bull als Renault." Hij gaf in dat gesprek aan in de winter te willen weten waar zijn toekomst ligt.

Dat is nu. Sainz zit nog steeds in de situatie dat Ferrari hem nog geen nieuw contract heeft geboden, terwijl zijn laatste contractjaar is ingegaan. Vasseur zei dat het goedkwam, maar dat er wat vertraging was opgelopen in de onderhandelingen. De F1-media denken echter dat een deal nog ver weg is.

Alex Albon

Ferrari zou namelijk flirten met Albon. De 27-jarige coureur heeft ook een aflopend contract bij Williams. In het verleden reed de Engelse Thai voor AlphaTauri en Red Bull Racing.

Charles Leclerc

Ondertussen verlengde Charles Leclerc wél zijn contract bij Ferrari. Het verschil in behandeling tussen Leclerc en Sainz is opvallend, aangezien Ferrari geen eerste en tweede coureur heeft. Daarnaast eindigen de Leclerc en Sainz vaak ook bij elkaar in de buurt.