charles-leclerc-nieuw-contract-ferrari
Charles Leclerc tijdens de Grand Prix van Australië in 2023 / Getty Images

Charles Leclerc tekent nieuw contract bij Ferrari; onduidelijkheid over contractduur

15:28, 25-01-2024 / Laatste Update: 15:31, 25-01-2024

Charles Leclerc blijft langer bij Ferrari. Dat maakt de Scuderia donderdag bekend. Hoe lang is niet bekend, in het persbericht staat alleen dat hij ook 'na het seizoen 2024 voor het Italiaanse team zal blijven rijden'.

"Ik ben blij dat ik de komende jaren een Ferrari-overall kan blijven dragen. Racen voor dit team was al een droom vanaf dat ik drie was", zegt Leclerc in een reactie. "Dit team is mijn tweede familie en we hebben samen al veel bereikt. Toch denk ik dat het beste nog moet komen en ik kan niet wachten op de seizoensstart. Mijn droom blijft wereldkampioen worden met Ferrari."

Carrière

Leclerc is een Ferrari-coureur. Hij doorliep daar de academie en debuteerde er uiteindelijk in 2019, nadat hij een jaartje eerder even was uitgeleend aan Sauber. Leclerc pakte gelijk poleposition bij zijn debuut in een Ferrari-wagen bij de Grand Prix van Bahrein. Alleen Sebastian Vettel was ooit jonger dan Leclerc destijds was.

Zijn eerste overwinning boekte hij bij de Grand Prix van België, op het circuit van Spa-Francorchamps. Dat was meteen ook een emotionele. In datzelfde weekend overleed Anthoine Hubert, een goede vriend van Leclerc, na een crash in de Formule 2. Een week later won Leclerc op Monza, daarmee was hij de eerste Ferrari-coureur die dat deed sinds 2010

Bij het ingaan van het nieuwe seizoen staat de teller op 123 races voor Leclerc in de Formule 1. Hij won vijf keer en stond dertig keer op het podium, 23 keer pakte hij poleposition. Zijn beste notering in de WK-stand was een vierde plek in 2019.