Charles Leclerc krijgt hulp bij poepscheppen in de paddock: 'Ik heb geen plastic zakje'
Charles Leclerc en zijn hondje Leo. Getty Images/Instagram

Charles Leclerc krijgt hulp bij poepscheppen in de paddock: 'Ik heb geen plastic zakje'

09:53, 20-05-2024 / Laatste Update: 09:53, 20-05-2024

Charles Leclerc had gezelschap meegenomen naar het circuit van Imola. Die liet in de paddock alleen een onaangename verrassing achter. Er moest een teamlid van Ferrari aan te pas komen om de situatie op te lossen.

Leclerc had zijn hondje Leo meegenomen naar de Grand Prix van Emilia-Romagna. Een schattig beestje, totdat hij besloot zijn behoefte te doen midden in de paddock.

De Ferrari-teamgenoot van Leclerc, Carlos Sainz kon er wel om lachen en besloot het hele tafereel te filmen. De Monegask maakte zich ondertussen vooral druk om hoe hij de hondenpoep ging opruimen. Hij had namelijk geen plastic zakje bij zich.

Uiteindelijk schoot een crewlid van Ferrari te hulp. Hij kwam aanlopen met twee papieren bekertjes om de ontlasting in te scheppen. Leclerc wil de bekertjes van hem aannemen om het vieze klusje zelf uit te voeren, maar het crewlid stond erop om het voor de coureur te doen. Tot ongenoegen van Sainz. "Dit hoort de taak van Charles te zijn", riep hij uit.

De aanwezigheid van zijn hondje Leo zal Leclerc vast geholpen hebben tijdens de race. Hij werd derde en pakt dus een podiumplek achter Max Verstappen en Lando Norris.