Hoogtepunten en meer Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024 |  Verstappen en Norris maken er zinderend slot van
Max Verstappen in actie op Imola. © Getty Images
i

Max Verstappen in actie op Imola. © Getty Images

Hoogtepunten en meer Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024 | Verstappen en Norris maken er zinderend slot van

15:09, 19-05-2024 / Laatste Update: 16:45, 19-05-2024

De Grand Prix van Emilia-Romagna 2024 is afgelopen. Max Verstappen voorkwam dat Lando Norris voor de tweede keer op rij wint en pakt zijn vijfde zege van zeven GP's. De hoogtepunten en meer lees je hier terug.

In laatste ronde strijdt Verstappen om Norris achter zich te houden!

We gaan zo een direct duel krijgen tussen Verstappen en Lando Norris voor de winst.

Verstappen heeft een probleem met zijn banden, zo laat hij weten over de boordradio. "Het is overleven", zegt hij terwijl Lando Norris steeds dichter bij komt. Moet Verstappen zo een noodgedwongen pitstop maken?

Verstappen heeft zijn eerste pitstop gehad en ook na de serie pitstops blijft hij zijn voorsprong uitbouwen. Norris ging voor hem en daarna de Ferrari-coureur Charles Leclerc en Carlos Sainz. Oscar Piastri is aan het gassen en heeft voordeel uit de pitstops gehaald. De Italiaan is Sainz voorbijgegaan voor de vierde plaats en heeft de snelste rondetijd te pakken.

Lando Norris ging van de toppers als eerste de pits in. De McLaren-rijder strijdt met die van Ferrari om de plek achter Verstappen. Norris hoopte voor de snelle Sergio Pérez te komen, maar moest de Red Bull-coureur nipt voorrang geven.

Liveblog GP Emilia-Romagna 2024

Ververs dit bericht voor de huidige situatie in de race.

Verstappen gaat comfortabel aan de leiding en heeft ook de snelste rondetijd op zijn naam. De voorsprong op de concurrentie loopt snel op.

Als we naar de start kijken zien we geen veranderingen in de top zeven. Lewis Hamilton klom daarna als eerste een plekje en rijdt nu op de zevende plaats.

We zijn vertrokken op Imola. Max Verstappen en Lando Norris waren geweldig weg, maar Verstappen kon Norris in de beginfase achter zich houden. In de eerste bocht liep hij al uit op Norris en moest de Belg van McLaren zelfs zijn tweede plaats bijna aan Charles Leclerc laten.

Meer over Grand Prix van Emilia-Romagna

De Formule 1-coureurs gaan de strijd aan in Imola voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. Vorig seizoen werd de race in Italië afgelast wegens noodweer.

De Grand Prix Emilia-Romagna werd in 2020 toegevoegd aan het Formule 1 seizoen als vervanging van de GP van Shanghai. Wegens de coronapandemie kon de race in China niet plaats vinden. Dit seizoen keerde de F1 terug in Shanghai, maar ook in Imola wordt dit jaar een GP gehouden. 

Lewis Hamilton won de GP van Emilia-Romagna in 2020, waarna Verstappen twee keer de eerste plaats bemachtigde in 2021 en 2022. In dat laatste jaar won Verstappen ook de sprintrace. Vorig jaar werd de race afgelast, omdat het circuit onder water stond na noodweer.

Formule 1-kalender 2024 | Max Verstappen opnieuw op zaterdag in actie

2 maart 2024, 18:03

Wie naar de kalender van het nieuwe Formule 1-seizoen kijkt, ziet bij de eerste twee races iets bijzonders: Max Verstappen rijdt niet op zondag, maar op zaterdag! In dit artikel leggen we uit waarom dat is en zie je de hele kalender voor de Formule 1-races in 2024.

Het circuit van Imola

Het circuit van Imola, eigenlijk het Autodromo Enzo e Dino Ferrari heeft een rijke Formule 1-historie. Met name het gitzwarte weekend in 1994 met twee dodelijke ongevallen van Roland Ratzenberger en Ayrton Senna staat in het geheugen gegrift. Hierna werd het circuit aangepast om de veiligheid beter te kunnen garanderen.

Het circuit heeft een lengte van 4,909 kilometer. De GP bestaat uit 63 rondes waardoor de race een totale lengte heeft van 309.409 kilometer. In 2020 reed Lewis Hamilton de snelste ronde ooit op het circuit van Imola met een tijd van 1:32.238.

Het Autodromo Enzo e Dino Ferrari © Formula1.com

Programma GP Italië 2024

In het schema hieronder zie je het complete programma voor de GP in Italië.

vrijdag 17 mei13.30 uurVrije training 1
 17.00 uurVrije training 2
zaterdag 18 mei12.30 uurVrije training 3
 16.00 uurKwalificatie
zondag 19 mei15.00 uurRace

Max Verstappen

Verstappen kent weer een fantastisch seizoen, maar niet zo oppermachtig als in de voorgaande twee jaren. Zo won Lando Norris - die zijn eerste zege pakte - de vorige race op snelheid van de Nederlander. Na een safetycarmoment was Norris niet te achterhalen voor de Red Bull-coureur.

Desondanks won Verstappen, die de afgelopen drie seizoenen wereldkampioen werd, al wel vier van de zes races dit seizoen. Ook voor komend weekend is hij weer de favoriet, al krijgt hij nu dus wel concurrentie van McLaren (en Ferrari).