Chris Woerts: 'Ik voorspel dat Viaplay de Formule 1-rechten houdt'
Chris Woerts / Pro Shots

Chris Woerts: 'Ik voorspel dat Viaplay de Formule 1-rechten houdt'

22:21, 22-01-2024 / Laatste Update: 11:20, 23-01-2024

Chris Woerts denkt dat Viaplay de Formule 1-rechten behoudt. De zakenman en sportmarketeer is komende dinsdag aanwezig in Londen, waar de Nederlandse uitzenders tegen elkaar zullen opbieden voor de rechten.

Woerts deed zijn voorspelling maandagavond bij Vandaag Inside. "Het wordt een strijd tussen Viaplay en Ziggo Sport", trapt hij eerst een open deur in. Maar vervolgens doet hij dus de voorspelling dat Viaplay die strijd gaat winnen. Dat zou onverwacht zijn, omdat de aandelen van Viaplay flink zijn ingestort. "Een jaar geleden was een aandeel 28 euro waard, nu dertig cent."

Dankzij Max Verstappen enorm populair

Viaplay heeft de Formule 1-rechten van 2022 tot en met 2024 in handen. Ziggo Sport, dat de rechten hiervoor had, hoopt de F1 vanaf 2025 weer uit te mogen zenden. De opkomst van Max Verstappen was jarenlang te zien en volgen bij Ziggo Sport. Bij die zender werd de sport groot en enorm populair in Nederland.

Van Ziggo Sport naar Viaplay

Ziggo maakte dankbaar gebruik van de populariteit en groeide dankzij de live-uitzendingen mee. Totdat Viaplay de rechten kocht. Er was in 2022 veel weerstand tegen de verandering en de fans leken het ook massaal af te laten weten. Maar de Scandinavische streamingsdienst heeft verschillende financiële injecties gehad. Zo heeft Canal+ enorm veel aandelen gekocht en volgens Woerts heeft ook de Zweedse bank geld gepompt in de streamingsdienst. Door de enorme populariteit willen beide mediagrootmachten de rechten graag hebben en gaan ze er ook flink om strijden.

Jaarabonnement

Viaplay liet recent weten dat het alleen nog mogelijk was om een maandabonnement af te sluiten. Dat is vaak geen goed teken. Máár sinds maandag is het weer mogelijk om een jaarabonnement te nemen, wat doet vermoeden dat de weg omhoog weer is ingezet bij de streamingsdienst. Behalve Formule 1 kunnen abonnees ook Bundesliga, Premier League en darts kijken.