Christijan Albers: 'Red Bull wil van adviseur Helmut Marko af'
i

Getty Images

Christijan Albers: 'Red Bull wil van adviseur Helmut Marko af'

Marcel Roes • 22:03, 28-02-2023 / Laatste Update: 03:01, 12-12-2023

Als je de kenners moet geloven verliepen de F1-testdagen helemaal tiptop voor Red Bull. Geen haperingen, genoeg rondjes gereden, topsnelheid in orde. Alles lijkt in de startblokken te staan om Max Verstappen aan zijn 3e WK-titel op rij te helpen.

Of borrelt er toch onrust en onvrede onder dit glimlaagje bij Red Bull? Volgens ex-coureur Christijan Albers wel. Hij zei in de F1-podcast van De Telegraaf dat de positie van adviseur Helmut Marko op wankelen staat.

Albers noemt Red Bull "een tikkende tijdbom". Want: "Zo lang de resultaten er zijn, zal dat in het voordeel werken van Christian Horner en Adrian Newey. Maar ik heb het gevoel dat ze een beetje van die Marko af proberen te komen", vertelt hij.

Red Bull

Waarom ze dan van de Oostenrijkse veteraan af willen? Na het overlijden van Dietrich Mateschitz, de grote man achter het energiedrankje, is Oliver Mintzlaff nu de baas van Red Bull. Alberts oordeelt dat Mintzlaff niet verder wil net Marko, omdat die laatste te vaak scherpe uitspraken doet.

Albers zegt dat Marko gemuilkorfd wordt en dat andersom journalisten wordt verteld dat ze de ouwe baas maar even met rust moeten laten. "Als ik dan ook nog eens hoor dat ze bepaalde journalisten in bedwang proberen te houden en dat er minder met Marko gesproken mag worden.." aldus Albers.