📸 | Deze vrouw wordt (waarschijnlijk) de nieuwe pitreporter en opvolger van Jack Plooij
i

Stéphane Kox

📸 | Deze vrouw wordt (waarschijnlijk) de nieuwe pitreporter en opvolger van Jack Plooij

Eimert Pruis • 11:49, 05-12-2021 / Laatste Update: 23:29, 08-01-2024

De geruchten worden steeds hardnekkiger en lijken deze week te worden bevestigd. Stéphane Kox wordt de pitreporter bij de nieuwe Formule 1-zender Viaplay. Kox gaat dus de rol uitvoeren die Jack Plooij bij Ziggo Sport invult.

Lees ook: ViaPlay F1-commentatoren Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk stellen zich aan je voor

Kox is zelf een coureur en ook een rij-instructrice. De 27-jarige Kox is de dochter van coureur Peter Kox. Voor RTL is ze een van de presentatoren van RTL Autowereld. Kox kwam het afgelopen seizoen uit in de DTM Trophy. In 2019 slaagde ze er net niet in om zich te kwalificeren voor de W Series.

Komende woensdag houdt Viaplay een persconferentie in Amsterdam en Sportnieuws.nl is daar natuurlijk bij. Daar worden alle plannen toegelicht en het hele team bekendgemaakt. Amber Brantsen komt over van de NOS en gaat het studioprogramma presenteren. Wat we al wel weten is dat Olav Mol, Jack Plooij en Robert Doornbos niet meegaan naar de nieuwe zender. De nieuwe commentatoren worden Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Daarnaast staan ook David Coulthard, Mika Häkkinen en Tom Kristensen op de nominatie om zich bij het Formule 1-team van Viaplay te voegen.

Maak hier kennis met Kox: