waarom-jos-verstappen-niet-bij-grand-prix-saoedi-arabie
Max Verstappen moet het dus zonder zijn vader Jos doen in Saoedi-Arabië. © Getty Images

Dit is waarom Jos Verstappen niet bij de Grand Prix van Saoedi-Arabië is

21:46, 05-03-2024

Jos Verstappen zal deze week niet aanwezig zijn bij de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Dat moet vooral voor Red Bull-teambaas Christian Horner een opluchting zijn, hij kan hierdoor wat vrijer bewegen door de paddock.

Verstappen sr. haalde na de race in Bahrein vernietigend uit naar Horner, die onder vuur ligt vanwege uitgelekte appjes tussen hem en een vrouwelijke medewerker van Red Bull. "Het team is in gevaar. Het kan zo niet doorgaan: de situatie zal ontploffen. Horner speelt het slachtoffer, terwijl hij degene is die de problemen veroorzaakt", waren de duidelijke woorden van Jos Verstappen.

Volgens Verstappen moet Horner ophoepelen als teambaas van Red Bull, en het liefst vandaag nog. Gebeurt dat niet, dan bestaat de kans dat Max Verstappen de blikjesfabrikant verlaat. Er is een speciale clausule waardoor hij weg kan, zodra Helmut Marko stopt of weggestuurd wordt bij Red Bull. Marko en Horner zouden volgens insiders al maanden een tweestrijd voeren bij het team.

Mercedes kijkt van een afstandje toe hoe die zaken zich ontvouwen. Teambaas Toto Wolff sprak tijdens een diner in Bahrein al met Verstappen senior.

Waarom Jos Verstappen niet bij de Grand Prix van Saoedi-Arabië is

Op het Jeddah Corniche Circuit zal Verstappen niet constant in de nek van Horner hijgen. De 52-jarige Nederlander kruipt namelijk zelf achter het stuur. Verstappen doet mee aan de 55e Rallye de Hannut in België. Die begint op 8 maart en eindigt op 10 maart. Daardoor kan hij niet bij de race zijn van zoon Max, die op zaterdag de 9e is.

Er gingen verhalen rond dat Verstappen niet welkom was in de garage van Red Bull vanwege de vete met met Horner, alleen daar is dus niets van waar. Toch zal Horner naar alle waarschijnlijkheid een stuk rustiger slapen in Saoedi-Arabië.