Dit voordeel heeft Max Verstappen op bandengebied bij Grand Prix van Bahrein
Max Verstappen kijkt naar zijn concurrenten George Russell en Charles Leclerc. © Getty Images

Dit voordeel heeft Max Verstappen op bandengebied bij Grand Prix van Bahrein

14:05, 02-03-2024 / Laatste Update: 14:08, 02-03-2024

Max Verstappen begint zaterdagmiddag vanaf de voorste startplek aan de Grand Prix van Bahrein. Een voordeel dus voor de Nederlander, die vrijdag zijn concurrentie te snel af was bij de kwalificatie. Maar er is nog iets waar Verstappen een streepje voor heeft op veel andere coureurs; hij heeft namelijk nog een nieuwe set zachte banden over.

Kijkend naar de top tien van de startgrid hebben verder alleen Sergio Pérez (vijfde) en Nico Hülkenberg (tiende) dat. Verstappen koos er tijdens de laatste vrije training voor om op de hardste compound te rijden, daardoor hield hij een vers setje met de rode wang over. De concurrentie heeft in tegenstelling tot Verstappen wel twee harden banden over.

Volg hier zaterdagmiddag de Grand Prix van Bahrein.

Bandenslijtage

Op het Bahrain International Circuit gaan de banden van de coureurs er vrij snel aan. Dus zou je zeggen dat de zachte banden niet echt in het voordeel zijn. Maar er is ook al geconcludeerd dat de mediumband snel slijt. Daarom worden de softs er naar alle waarschijnlijkheid onder geschroefd in het begin.

Mario Isola van Pirelli legde dat uit bij Autosport. "De medium ligt qua delta-rondetijd heel dicht bij de harde, maar met een hogere degradatie. Dat betekent dat er geen echt voordeel aan zit", aldus de Italiaan. "Ik geloof dat de meerderheid, of in ieder geval de auto's vooraan, op de zachte baan zullen starten, omdat ze anders te veel posities op het circuit verliezen."

Tussen zacht en hard zit volgens Isola 1,5 seconde verschil qua snelheid. Een extraatje voor Verstappen ten opzichte van de rest is dus dat hij een nieuw setje heeft liggen, die hij in het begin (of aan het einde) van de race kan gebruiken.