Günther Steiner na Haas-ontslag: 'Dochter (14) is lastiger te managen dan F1-team'
i

Getty Images

Günther Steiner na Haas-ontslag: 'Dochter (14) is lastiger te managen dan F1-team'

Marcel Roes • 18:33, 13-01-2024 / Laatste Update: 14:20, 15-01-2024

Günther Steiner werd eerder deze week op straat gezet als teamleider van Haas. Sinds 2014 stond de Italiaan aan het roer van het F1-team. Dat deed hij op uitgesproken wijze, met veel krachttermen in zijn uitlatingen. Daartoe was ook alle aanleiding: in 2023 werd het team 10e en laatste in het constructeurskampioenschap.

Steiner was zaterdag aanwezig bij de beurs Autosport International Show 2024 in Birmingham (Engeland). Daar ontkwam hij niet aan vragen van F1-journalisten over zijn vertrek bij Haas. En uiteraard, want zo kennen we Steiner, had hij er geen moeite mee om daar openhartig over te praten.

Telefoon

"Het gebeurde telefonisch", vertelde Steiner over het ontslag. "Gene belde me op en zei dat hij het contract niet wilde verlengen. Dat liep aan het einde van het seizoen af. Dat was het."

Bedankt

Hij vindt het jammer dat het ontslag op deze manier werd medegedeeld. Want: "Ik had niet de kans om de mensen bij Haas te bedanken. Ik kon ze niet persoonlijk gedag zeggen. Dat doet pijn. Maar ze kennen me en weten dat ik het waardeer wat ze hebben gedaan. Het zou fijn zijn als ik ze persoonlijk kon zeggen: 'Hey gasten, bedankt voor wat jullie voor het team hebben gedaan'."

Puberdochter

Hij heeft geen brandende ambities of plannen die hij direct wil uitvoeren. "Ik heb 10 zware jaren achter me. Ik heb nog genoeg te doen, zoals het huis opruimen. Vraag dat maar aan mijn vrouw! Het is goed om bij mijn gezin te zijn. Mijn dochter is 14 jaar en is erg veeleisend. Ze heeft over alles een mening. Ik probeer dat een beetje te managen, maar dat is eigenlijk nog lastiger dan een F1-team managen!"