Hamilton reageert op uitspraken Alonso: 'Ik moet er een beetje om lachen'
i

Getty Images

Hamilton reageert op uitspraken Alonso: 'Ik moet er een beetje om lachen'

Jeroen Rooseboom • 18:34, 31-10-2022 / Laatste Update: 21:59, 11-12-2023

Lewis Hamilton heeft gereageerd op de uitspraken van Fernando Alonso dat de 2 wereldtitels van Max Verstappen meer waard zijn dan de 7 titels van de Brit. Hij zei dat hij altijd heeft geprobeerd om respectvol te zijn naar zijn voormalig teamgenoot.

Die uitspraken deed Alonso in een interview met De Telegraaf, maar hij kwam er ook al snel weer op terug. Later tweette hij dat hij het constante zoeken naar spannende krantenkoppen wel een beetje beu is. Hij benadrukte dat hij veel respect heeft voor Hamilton en zijn titels. Laatstgenoemde reageerde op de uitspraken door een foto uit 2007 van hem en Alonso te plaatsen, waarop de 37-jarige Brit net de 41-jarige Spanjaard had verslagen.

'Met lof gesproken'

Na de race in Mexico werd Hamilton gevraagd naar wat hij van de uitspraken van zijn voormalig teamgenoot vond. "Ik heb er niet echt veel over te zeggen. Om eerlijk te zijn, moet ik er wel een beetje om lachen, maar ik heb door de jaren heen geprobeerd echt respectvol te zijn. Als je me ooit hebt gevraagd wie mijn beste teamgenoot is geweest, dan heb ik met lof gesproken."

Lees ook: Max Verstappen blijft Formule 1-wereld verbazen: ‘Niemand die tegelijk kan remmen en insturen zoals hij’