'Het stelde me niet teleur': Carlos Sainz keek er niet raar van op dat Lewis Hamilton zijn stoeltje overnam bij Ferrari
Carlos Sainz en Lewis Hamilton in 2023 © Getty Images

'Het stelde me niet teleur': Carlos Sainz keek er niet raar van op dat Lewis Hamilton zijn stoeltje overnam bij Ferrari

21:33, 06-02-2024 / Laatste Update: 21:37, 06-02-2024

Carlos Sainz begint binnenkort aan zijn laatste jaar bij Ferrari. Zijn contract loopt eind dit jaar af en voor 2025 heeft de Scuderia al zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton gestrikt. Sainz zelf verbaasde zich niet over de gang van zaken.

"Het stelde me niet teleur. Ik maak Ferrari van binnenuit mee. Ik wist al een aantal zaken en ik heb mezelf met het team voorbereid op toekomstige veranderingen", sprak hij tegenover Sky Sports. "Het gaat goed met mij, ik ben kalm. Het is een heel belangrijk jaar, mijn laatste jaar bij het team en ik wil zo goed mogelijk presteren. Ik ben me zo goed mogelijk aan het voorbereiden om alles te kunnen geven."

Formule 1-kalender 2024 | Max Verstappen opnieuw op zaterdag in actie

2 maart 2024, 18:03

Wie naar de kalender van het nieuwe Formule 1-seizoen kijkt, ziet bij de eerste twee races iets bijzonders: Max Verstappen rijdt niet op zondag, maar op zaterdag! In dit artikel leggen we uit waarom dat is en zie je de hele kalender voor de Formule 1-races in 2024.

Sainz heeft een racehart

Fans van Ferrari hoeven niet bang te zijn dat Sainz er met de pet naar gooit. "Dat ik weet dat dit mijn laatste jaar bij het team is, maakt het niet de normaalste manier om een seizoen te beginnen. Maar op het moment dat ik mijn helm opdoe voor de eerste race en weer de baan opga, kun je er zeker van zijn dat ik alleen maar denk aan zo snel mogelijk rijden. En als er een kans is om wereldkampioen te worden, dan probeer ik die te pakken."

Sainz begint aan zijn vierde seizoen bij Ferrari. In 2021 en 2022 bereikte hij zijn beste eindrangschikking in de WK-stand, toen werd hij vijfde. Afgelopen jaar eindigde Sainz als zevende op 375 punten achterstand van wereldkampioen Max Verstappen.