Lando Norris hoopt op successen bij McLaren: Brit verlengt zijn contract
Lando Norris / Getty Images

Lando Norris hoopt op successen bij McLaren: Brit verlengt zijn contract

17:35, 26-01-2024 / Laatste Update: 17:56, 26-01-2024

Lando Norris heeft vrijdag zijn contract bij McLaren verlengd. De Brit had een contract tot en met 2025. Het is niet duidelijk tot wanneer zijn nieuwe contract duurt. Mogelijk gaat het om 2028.

De 24-jarige Norris rijdt zijn hele Formule 1-carrière, sinds 2019, al voor McLaren. Een racewin pakte hij nog niet, wel stond hij dertien keer op het podium in 104 Grands Prix. Norris zal met zijn contractverlenging vertrouwen hebben in de plannen van McLaren en in zijn eerste zege in de F1.

De resultaten van Norris bij McLaren worden sowieso met het jaar beter. In 2020 pakte hij zijn eerste podiumplek (P3), een jaar later werd hij driemaal derde en één keer tweede. In 2022 kende hij met één podiumplek geen topseizoen, maar dat was vorig jaar alweer helemaal anders. Hij werd zesmaal tweede en nog een keer derde.

In 2023 won Red Bull Racing (lees: Max Verstappen) nagenoeg alles. Alleen Carlos Sainz won als niet-Red Bull-coureur een race. Komend jaar hoopt McLaren de aanval op Red Bull in te kunnen zetten. 

Charles Leclerc

Eerder verlengde Charles Leclerc zijn contract bij Ferrari. Ook de Monegask heeft vertrouwen in betere resultaten met zijn team. Ferrari eindigde het seizoen als vierde, vlak achter Mercedes. Het McLaren van Norris eindigde tweede in het constructeurskampioenschap.